profile-image

BrendanScott

. .
wacom tablet

System Software 267 comments

by Etric
Score 81%
81 Likes
19 Dislikes
Oct 28 2015
I have upgraded my system and am having trouble getting wacom tablet to work on opensuse 13.1. When I use ctests it tells me:
The following tests FAILED:
18 - KDED.DBusTabletService (Failed)
19 - KDED.TabletHandler (Failed)
Errors while running CTest


Thoughts?
- Jun 16 2015
I was having trouble with the buttons on my pen. They wouldn't work unless the pen was in contact with the tablet - eg no click while hovering.
This:
xsetwacom set 9 TabletPCButton off
Solved the problem, but I'm trying to work out why it happens in the first place.
Do you think it's wacom tablet setting me as a tabletpc?

- Apr 20 2015
I have written a plugin for gimp to do mode setting for wacom intuos 5 touchring. That is, click the middle button and it cycles through the modes, making the touchring do different things zoom, brush size, layers, scroll.
The plug in is available here:
http://registry.gimp.org/node/28096

I only have an Intuos 5 touch medium, but the plug in should work with
other models. The source code has some details about setting up udev rules
so that permissions work correctly (for the status leds).
- May 03 2013
This works for me from xsetwacom:
key shift plus - May 03 2013
Thanks for the feedback. I will just assign + to some other shortcut for the time being.
Apparently its already been fixed upstream:
http://article.gmane.org/gmane.linux.drivers.wacom/6721 - May 01 2013
ps if I click a button with shift assigned to it and the ring button I get a +
If I try to assign # I get nothing on the ring click - May 01 2013
No, I configure it through kcm_tablet, and I enter a +:
click keyboard icon for ring up on express buttons tab
click spanner/Input... button
type the key + (ie shift+=).
click ok button,
click apply button

The label in the select button dialog shows a + (as does the label in the expressbuttons tab after I click ok).

BUT, when I actually "click" the ringup button I get a =:
======================================
Similarly for # and ! (the only other two I've tried)

Since then, I have tried some xsetwacom combinations, but can't get them to work either. - May 01 2013
If I try to assign + (ie "key +shift = -shift) in the settings page, it records "+" but sends "=".
There seem to be problems with !@# etc as well. - May 01 2013
Scratch that
Have installed lastest unstable from
https://projects.kde.org/projects/extragear/base/wacomtablet

And rebooted
and now it seems to work. - Apr 30 2013
ps. Adding the [0027] entry as per:
http://kde-apps.org/content/show.php?content=114856&forumpage=9

Doesn't seem to work for me. - Apr 30 2013
I have a wacom intuos 5 tablet, opensuse 12.3
kcm_tablet was installed from the 12.3 repo. It cannot find the tablet ("No tablet device was found")
However, the tablet is there, and visible to x and xsetwacom:
Quote:

>xinput --list
⎡ Virtual core pointer id=2 [master pointer (3)]
⎜ ↳ Virtual core XTEST pointer id=4 [slave pointer (2)]
⎜ ↳ HID 04b3:310d id=8 [slave pointer (2)]
⎜ ↳ Wacom Intuos5 touch M Pen stylus id=9 [slave pointer (2)]
⎜ ↳ Wacom Intuos5 touch M Finger touch id=10 [slave pointer (2)]
⎜ ↳ Wacom Intuos5 touch M Pen eraser id=12 [slave pointer (2)]
⎜ ↳ Wacom Intuos5 touch M Pen cursor id=13 [slave pointer (2)]
⎜ ↳ Wacom Intuos5 touch M Pen pad id=14 [slave pointer (2)]
⎣ Virtual core keyboard id=3 [master keyboard (2)]
↳ Virtual core XTEST keyboard id=5 [slave keyboard (3)]
↳ Power Button id=6 [slave keyboard (3)]
↳ Power Button id=7 [slave keyboard (3)]
↳ AT Translated Set 2 keyboard id=11 [slave keyboard (3)]

>xsetwacom --list devices
Wacom Intuos5 touch M Pen stylus id: 9 type: STYLUS
Wacom Intuos5 touch M Finger touch id: 10 type: TOUCH
Wacom Intuos5 touch M Pen eraser id: 12 type: ERASER
Wacom Intuos5 touch M Pen cursor id: 13 type: CURSOR
Wacom Intuos5 touch M Pen pad id: 14 type: PAD


Any ideas?
- Apr 26 2013